Egypten dag 5

Lördag 13 april 2013

Reflektion: väldigt rent och fräscht på de ”allmänna” toaletterna både på hotellområdet och nere på stranden. Köken är väldigt ordentliga och skulle förmodligen passera en kontroll av svenska livsmedelsverket. Även beachbaren. Inte som strandköken i Thailand precis.

Sitter just nu 21:20 på en av våra balkonger och slappnar av med en virre medan barnen nattas av mamman och mormorn. Vinden har mojnat och värmen består. Tidigare i veckan var kvällsvindarna lite kyliga, men igår och idag har de varit både varmare och svagare. Tippar på att det är ca 25 grader i luften och syrsorna nedanför balkongen försöker överrösta musiken från utomhusdiscot några hus bort.

Dagen har tillbringats på stranden. Mycket trevligt och för mig bättre än att hänga vid poolkanten. Tuva lekte med Moa hela förmiddagen fram till lunch som även den intogs på stranden vid beachbaren. En helt ok pizza. Jag passade även på att kolla in livet runt det lilla korallrevet en bit ut från stranden med simglasögonen. Kom fram till att lite riktig snorkling var på sin plats.

Efter lunch knatade mor och mormor iväg för lite massage medan jag och barnen blev kvar på stranden. Kompisen Moa sov lite middag så Tuvan och Emma ritade lite i sina ritböcker och grävde i sanden. Emma hämtade sand från olika delar av stranden, vet inte var den var som bäst riktigt.

Efter en stund kom mamman och hämtade barnen som ville gå tillbaka till hotellet. Själv hade jag nyligen fått en väldigt god Cuba Libre och bestämt mig för att snorkla lite, så jag stannade kvar en stund. Hyrde lite utrustning och gav mig ut till revet igen. Tyvärr tog snorkeln in lite vatten så det var lättare att köra helt utan den än att blåsa ut det varannat andetag. Cyklopen och simfötterna gjorde det ändå enklare att hålla pulsen nere och jag kunde hålla andan längre stunder.

Såg en hel del fisk varav en del fångades på bild och film. Inga större mängder men kul ändå. När jag kom på att många fiskar höll till vid avspärrningarna vid det större revet där alger växte på bojlinorna var batteriet i kameran tyvärr slut.

La mig på tork en stund i solen innan även jag tog mig upp till hotellet för lite dusch, fördrink och den analkande middagen.

Middagen ja. Idag bestod den av arabiskt tema. Maten har varit bra hela tiden, men idag var det nog i mitt tycke den godaste buffén hittills. Mycket och gott som vanligt. Jag känner att de inledande milen på min cykelträning under senvintern hemma börjar rinna mig ur händerna då kilona riktigt känns hur de stannar kvar i kroppen för varje dag som går här nere…

Efter middagen blev det lite souvenirshopping i områdets butiker. Mest för barnens skull då jag inte är så mycket för saker som samlar damm på hyllorna hemma. Tuva valde en plastpyramid med sand i, typ sådan där snöglob som vi har hemma. Den tyckte hon var trevlig, trots våra försök att välja någonting annat 🙂 Emma nöjde sig med en vattensprutleksak (som fö tuva också fick) och blev sååå glad för den. Själv fick jag en kylskåpsmagnet i form av en dromedar.

Imorgon lutar det åt ännu en stranddag. Iaf för halva familjen. Den övriga stannar nog vid poolen.

Kommentera gärna