Egypten dag 6

 

Söndag 14 april 2013

Pappas slappardag. 34 grader. Övriga ville vara vid poolen (nordpolen om du frågar Emma) men pappan ville ha en dag till på stranden. Så fick det bli. efter frukost och insmorning gick vi skilda vägar. Jag ner till stranden och övriga familjen till poolen. Tuva skulle leka med M.

Nere på stranden plockade jag ut handduk, simfötter och snorkel och letade upp ett ledigt parasoll. La mig tillrätta en stund innan jag gav mig ut för lite snorkling. Tog mig ut utanför revet för att se om det fanns mer fisk där. Lite bättre än igår men inte överväldigande. Dock var korallerna mycket finare.

Spenderade dagen med att läsa bok, slappa i solen, käka lunch, bli uppassad på och serverad Cuba Libre. Verkade vara lite speciellt att jag var där helt ensam, men personalen höll koll på mig så jag mådde bra.

På eftermiddagen ville jag snorkla lite till innan jag gick tillbaka. Det blev nästan en timme till. Testade ett nytt ställe utanför en annan del av revet. Där skulle jag kunnat stanna hur länge som helst. Korallerna var häftiga och det fanns gott om coola fiskar. Bland annat en Lejonfisk. Blev riktigt sugen på att kunna dyka med tuber och kunna vara nere på några meter längre än den korta stunden med snorkel. Men just här var det ändå mycket fisk som höll till nära ytan, och låg man stilla hade man snart fullt med fisk omkring sig. Men de ”coolare” fiskarna höll sig ju lite längre ner där revet anslöt mot sandbotten.

Kvällens middagstema var italienskt. Lika gott som vanligt, men gårdagens arabiska var nog snäppet bättre. Idag fick vi iaf plats utomhus för första gången. Trevligt. Däremot var Emma kinkigare än vanligt. Hon vill gärna hem till det ”blåva huset”, även om hon tycker det är kul med badandet. Men hon kommer nog tycka det blir bra att komma hem till vardagsrutinerna igen.

Klockan är nu snart 22 Och jag sitter medlen öl på balkongen i dryga 25 grader gissar jag. Ögonen börjar trilla ihop som vanligt den här tiden. Det är jobbigt att ha semester. Blir nog sängen strax. Och imorgon har tuva beställt en tur till vattenlandet igen. Det blir nog bara hon och jag som åker iväg en stund.

Godnatt.

Kommentera gärna