Fars dag 2014

Fars och mors dag är inget vi firar speciellt mycket här hemma. Ibland blir det någon teckning från barnen och på sin höjd lite finfika kanske.

I år var mamman inbokad på pysselkurs, och pappan bestämde sig för att nyttja de tidigare inköpta årskorten för familjen på Tom Tits Experiment i Södertälje tillsammans med barnen. Och det blev en riktigt härlig pappa/barn-dag i experimentens och utforskningens tecken.

En hel dag tillbringades i huset med oändligt många saker att prova på och testa. För egen del var den faktiskt första gången någonsin jag besökte detta ställe, men det kommer helt klart bli fler. Det finns ju hur mycket som helst att göra, och eftersom vi har årskort fanns ingen känsla av att man måste göra precis allt innan man åker hem. Det är ju bara att komma tillbaka en annan gång och fortsätta.

Tuva som varit där en gång tidigare satte full fart och ville visa mig och Emma allt kul. Och Emma var inte sen att hänga på. Båda tjejerna skötte sig (såklart) exemplariskt och var nyfikna på alla experiment. Väl hemma igen användes de sista krafterna till att berätta om allt kul, med en sanslös inlevelse, för mamma.

Slutklämmen blir att det var en riktigt bra fars dag tillsammans med båda barnen, och även de uppskattade dagen rejält. Klart kul!

Kommentera gärna