Septemberhelg på landet

Det blev en härlig septemberhelg på landet, och det blev faktiskt en hel del gjort också.

Gräset blev klippt, och det var väl på tiden kan man säga. Man funderar ju på om det var för sista gången i år eller om det hinns med en gång till innan snön kommer.

Förra året införskaffade vi en eldningstunna för att kunna elda lite mer fritt utan att behöva förlita oss på områdets städdagar. Vi har ju fortfarande en hel del ris kvar från när två björkar togs med för utbyggnaden. Den högen vore det ju trevligt att bli av med, så stora delar av den gick upp i rök den här helgen. Medan brandvakten var noga med att hålla vätskenivån i balans.

wpid-imag3850.jpgFörutom trädgårdsarbete blev det även ett parti monopol, där den minste i familjen först inte skulle vara med, sedan skulle hon det och fick sina pengar från banken, shoppade loss så ingen av oss andra kunde börja bygga på våra gator och sedan skulle hon inte vara med längre. Såklart. Och som vanligt hann vi inte spela färdigt, men en snabb räkning av kapitalet i slutändan visade att Tuva var vinnaren den här gången.

Jag hade passat på att ta med mig mina nya hjul till cykeln, för att montera min gamla kassett som ska användas för cyclocross under hösten. Den behövde dock en ordentlig rengöring först.

image

Tro det eller ej, men vi har även hunnit med att slappa en del, och till och med slumrat lite i hängmattan i solen! Barnen har roat sig riktigt bra på egen hand genom att leka skola. Tuva älskar att lära lillasyster allt hon kan, och lillasyster älskar att få vara elev (ofta flera olika elever, man kan ju inte bara ha en elev i klassen) och lära sig en massa nya saker. Det är en riktigt bra grund som läggs inför hennes egna skolstart om några år. 🙂

Summa summarum, en riktigt soft helg på landet i toppenväder.

Kommentera gärna