Årets sommarvistelse i Bränntorp

Sådär ja. Då har vi spenderat ett antal veckor i Bränntorp igen. Och det kändes som en evighet – i positiv bemärkelse. Här är lite av det vi hunnit med att göra.

Vi hade tur med vädret. Många dagar med mellan 25 och 30 graders värme. Det gjorde i sin tur att sjön blev varm. Under dessa veckor steg temperaturen från ca 22 till ungefär 26 grader. Skönt. Tuva älskade att bada i sjön. Dessutom blev det premiär i kanoten för Tuva. Jag vet inte om det var nyhetens behag eller inte, men hon satt hur snällt som helst och verkade gilla att vara på sjön.

Vi hade ju tänkt måla färdigt huset innan semestern. Det hände inte. Men vi lyckades iallafall måla räcket på verandan. Nästan klart.

Vi har bytt ut vår gamla frystoa mot en ny Separett. Skööönt. Värt varenda krona!

Efter lite snack med grannen fick vi hem ett halv lastbilslass gånggrus. Så det blev till att skotta ut några ton på vår gång. Men nu är det snyggt och fint igen, utan en massa ogräs.

Vi hann med ett besök i Vadstena, men övernattning på Klosterhotellet. En födelsedagspresent jag fick av Karin tidigare i år. På kvällen blev det överraskande nog en femrättersmeny (Vi hade visst bokat det…) och det var inte dumt. Men anklever behöver jag inte äta igen 😉

Lite besök har vi haft också, vilket har uppskattats inte minst av Tuva. De som tittat förbi har varit mormor, Gigi, farmor & farfar, Kurre och Anna & Jonas med familj. Med Farmor och Farfar blev det dessutom en omgång minigolf nere vid festplatsen. Jag vann inte.

Sista veckan tog vi en tur till Kolmården. Tuva verkade tycka det var roligt. Mycket roligt till och med. 🙂

Och till slut, dagen innan vi åkte hem fick vi äntligen vår halvdöda björk nedsågad, så nu slipper vi oroa oss för att höststormarna tar den.

Kort och gott, det var en ganska lugn och skön sommar som vi trots allt hunnit med ganska mycket på.

[tags]Bränntorp, Semester[/tags]

Kommentera gärna