Skandisloppet 2016

Den 14 maj gick årets Skadisloppet av stapeln, och som vanligt deltog delar av Velocista-gänget.

Dagen började lite kall och blåsig. Själv hade jag fått lite för lite sömnm, 4 timmar efter en arbetsdag och sedan eurovision på plats i arenan kvällen innan. Men Patrick plockade vänligt upp mig på morgonen så jag kunde slumra lite i bilen upp till Uppsala.

När väl starten gått hade vi bra fart ut ur stan och ned till Sigtuna och Wenngarns slott, där första depån finns med en massa gott att stoppa i sig. Bättre dragning av banan i år tyckte vi, då vi här nu kom från andra hållet och cyklister på väg in till depån behövde inte korsa banan för de som var på väg ut, som förra året. Mycket säkrare. Bra!

Nytt för i år var även målgången, som nu gick förbi domkyrkan och upp för Karolinabacken hela vägen upp till borggården. Mina ben var helt slut! Kunde inte hålla farten genom stan och än mindre upp för backen. Stå och trampa orkade jag helt enkelt inte och jag blev tvungen att gå ned på mormorsklingan (30t) för att ens komma upp. I huvudet fanns bara att jag *inte* skulle kliva av och gå i mål, som den person jag cyklade förbi precis innan mållinjen.

Lite synd att jag kom in i stan helt själv, och fick köra hela sträckan till mållinjen själv. Men så blir det när benen är trötta och man släpper hjulet på kompisen som vill satsa sista biten och placera sig som sjua i klättringstävlingen! Hejja Matti!

Som vanligt var arrangemanget tipptopp. Dessvärre fick organisationen lite mothugg av vädret. 9-10 grader, blåst och regn hela rundan är inte vad cyklister normalt vill ha. Det var kallt och det gällde att hålla igång för att inte börja frysa. Men trots detta kommer jag gärna tillbaka igen. Jag gillar loppet och arrangemanget!

Officiellt resultat här. Där hittar du även sprintresultatet. Jag kom på plats 995 av 1420 med mina sega 1m57s upp för backen.

Läs jockes racereport här, och Patricks här.

 

Kommentera gärna