Trappen färdig!

Nästan. Nu går den iallafall att använda. Plansteg och trall är på plats och räcket har kommit halvvägs. Och jag måste nog säga att den blev ganska lik den ursprungliga planen. Se bilderna nedan.

Stommen är byggd på plintar med stolpskor gjutna direkt i handborrade hål i den stadiga lerjorden. Stolparna är tryckta 95×95 och bärlinorna/reglarna 45×170. Planstegen är dubbla 45×120 med färdiga 7-stegs vagnstycken på ca en meters avstånd. Slutligen är trallen på plattformen av dimensionen 28×120 lagda med samma vinkel som själva trappen.

Räcket är tillfälligt med två trall-plankor. Jag behöver fortfarande fundera lite på hur det ska se ut när det är klart. Men det lutar åt något som fortsätter på vad vi har uppe på altanen – en stående 35×70 regel med överliggare. På altanen är även den en 45×70 men det blir fel på trappräcket känns det som. Iaf om den ska täcka även stolpen. Så det får nog bli någonting bredare. Troligen blir det en nedre regel också och någonting däremellan…. vi får se.

[tags]Bygga, Renovera, Trapp, Altan[/tags]

Kommentera gärna