Saalbach 2014

fredag 14 mars

Årets skidresa med nuvarande och tidigare kollegor från jobbet gick återigen till Saalbach i Österrike. Som vanligt körde vi på en kortvecka med tre skiddagar. Kortvecka i Österrike Saalbach med gamla och nuvarande kollegor plus två söner. Trots brutet revben gick det bra att åka skidor, även om det lev till att bita ihop ordentligt i vissa lägen.

Vädret vi hade går ju knappast att klaga på. Toppenfina dagar med sol och värme. Dock gjorde det ju också att snön blev mjuk och jobbig i nedre delarna av backarna och där solen fick ligga på. Så vi letade oss mer och mer över på den sida som låg mest i skugga och där snön fick hålla sig kall och hård. Där var det riktigt fin skidåkning.

Ett gäng bilder:

 

Sista dagen vågade jag mig på att avsluta med några åk i den riktigt branta svarta backen. Superfint underlag och hur kul som helst med mina nya fina skidor med kort svängradie. Bara att stå på! (Även om rädslan för att ramla och få *riktigt* ont gjorde att jag tog det ganska lugnt i de allra brantaste partierna med en gradient på ca -100% 😉 )

Bodde gjorde vi på samma ställe som 2013, på Pension Helvetia. Bra läge mitt i byn och med en av gondolerna precis runt knuten. Men maten som ingick i halvpensionen höll sämre kvalitet än förra året, och var inte mycket mer än nödvändig bukfylla. Men det funkade det med, och bidrog till samtalsämnena.

När jag kom hem blev det läkarbesök då det nu gjorde ondare än när jag åkte. Herr doktor misstänkte sprucket eller brutet revben men ville få det bekräftat även om man då inte gör någonting alls ändå. Lungan lät ok och var inte punkterad, och ingen värk vid tryck över mjälten så det såg bra ut. Ett sista knep var att med en hand på ryggen och en hand över bröstet trycka ihop bröstkorgen. AJ! Det gjorde ordentligt ont och läkaren bad om ursäkt samtidigt som han bekräftade att det var revbenet som knasade… Och att det bara var att se fram emot ca 4 veckors smärta. Dock tyckte jag att det fungerade så bra att jag inte behövde några starkare piller än vanliga receptfria värktabletter. Vilket stämde bra, användes endast några av de följande dagarnaför att under natten mildra efterdyningarna av skidåkning och undersökning.

Kommentera gärna