Semester 2015

Årets semesterveckor var inte helt olik tidigare år. Med ett undantag.

Som så många andra år tillbringade vi huvuddelen av sommarsemestern på landet. Och som vanligt blev det en del slappande, en del badande, en del gräsklippande och så vidare. Och en del cykling. Jag fortsatte med det vinnande konceptet att dra ut på en runda på morgonen för att avsluta med ett dopp i sjön innan jag var hemma vid stugan igen för en ordentlig frukost. I början på semestern deltog vi också för första gången i Bränntorpsmaran som går av stapeln varje år. Ett kort motionslopp med tävlingsinslag, och ett lite kortare dito för barn och/eller de som vill. Jag sprang den kortare distansen med Tuva, medan Emma och mamman gjorde detsamma. Jag tror alla fyra tycket det var ganska kul!

Bad i sjön blev det en del, och i början av semestern var det varmt och skönt i vattnet, runt 25 tror jag det höll sig ett tag. I slutet på perioden blev det dock sämre väder och med det också kallare i sjön och antalet dopp minskade, även om det blev några ändå. Tuva ville ju simma några längder för att både ta årets simborgarmärke och fylla på längder för kilometermärket hon jagar. Emma körde simskola i år och lärde sig väl ett och annat trots minimal tid i vattnet, mest beroende på henne själv. Men huvudsaken hon har roligt, det går ju liksom inte att tvinga ner henne i vattnet.

Det årliga besöket på Busfabriken gick inte att avvara så även det klarades av med bravur. Däremot fick vi på grund av tidsbrist ställa in besöket på Kolmården under semesterveckorna, då det helst skulle göras tillsammans med Tuvas klasskompis familj. Så lite tidspussel krävdes och siktet ställdes in på en helg lite senare på sommaren. Däremot påbörjades det länge efterlängtade projektet att bygga en trädkoja till barnen! Det gick inte fort och har inte blivit färdigt, men en bit på väg är vi. Det är ju lite krångligt när man har så långt till brädgården och bara kan lasta på taket på bilen. Då räcker inte varje lass jättelångt på kojan. Men snart så.

Vi skickade även iväg barnen med Farmor och Farfar till Astrid Lindgrens Värld i två dagar. Då passade vi själva på att gå på rymdutställningen NASA- a Human Adventure i Norrköping. Klart intressant.

Ett annat stort projekt under semestern var ju min cykeltur från Riksgränsen till Smygehuk tillsammans med Jocke och Peter. Men av det projektet blev det väl mest bara en liten tumme. Och drygt 20.000 kronor till Barncancerfonden!

I korta ordalag är det väl ungefär vad som hänt på landet i sommar. Det, och att närmaste grannen Janne tråkigt nog (för oss) valt att sälja sitt hus och flytta in till Finspång igen på grund av sin ålder och åldersrelaterade krämpor. Men iom det har vi ju även fått nya grannar som vi hälsat på som hastigast. De flyttar in lite senare i augusti.

 

Kommentera gärna